Tο ευρωπαϊκό μανιφέστο για την κοινωνική οικονομία «Cooperatives Europes»

Η ΚΟΙΝΣΕΠ "ΧΕΛΩΝΑ" υποστηρίζει το ευρωπαϊκό μανιφέστο για την κοινωνική οικονομία «Cooperatives Europes»

το Μανιφέστο για την Κοινωνική ΟικονομίαΗ «CooperativesEurope», είναι η φωνή των νέων συνεταιριστικών επιχειρήσεων στην Ευρώπη. Εξ ονόματος των 83 οργανώσεων-μελών της, από 33 χώρες της Ευρώπης, προωθεί το συνεργατικό επιχειρηματικό μοντέλο. Αντιπροσωπεύει μέχρι στιγμής 123 εκατομμύρια συνεργάτες που συμμετέχουν σε 160.000 συνεταιριστικές επιχειρήσεις, οι οποίες παρέχουν εργασία σε 5,4 εκατομμύρια ευρωπαίους πολίτες. Προωθεί τις επιχειρήσεις που έχουν στο κέντρο τους τον άνθρωπο και τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου μέσα από την κοινωνική οικονομία και την κοινωνική αλλαγή.

Tο Μανιφέστο για την Κοινωνική Οικονομία  είναι η απάντηση στην κρίση, στην ανεργία, στην έλλειψη διαφάνειας και στην ανάγκη να ενισχυθεί η δημοκρατία στην οικονομία.  Είναι ένα εργαλείο για την προστασία του δημόσιου συμφέροντος και του περιβάλλοντος αλλά και  για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, μέσω της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας.

  • Η νέα οικονομία εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.                   Μια νέα, κοινωνική συνεργατική οικονομία πιο ισχυρή και καινοτόμα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις προσδοκίες της κοινωνίας, όχι του χρηματιστηρίου.
    Οι στόχοι του μανιφέστου είναι τρεις :
    -          βιώσιμη οικονομία,
    -          απασχόληση των νέων,
    -          δημιουργία κοινωνικών συνεργατικών επιχειρήσεων.
    Για περισσότερες πληροφορίες :
    https://coopseurope.coop/      https://twitter.com/CoopsEurope 
  • Ενημερωθείτε για το Μανιφέστο για την Κοινωνική Οικονομία. LINK to MANIFESTO

Δεν υπάρχουν σχόλια: