Αναπτύσσοντας μια κοινωνική επιχείρηση

Σεμινάρια για ΚΟΙΝΣΕΠ με τίτλο: «Αναπτύσσοντας μια κοινωνική επιχείρηση» πραγματοποιούνται από 8-10/12/2014 στη Θεσσαλονίκη στον χώρο του Οικόπολις .
Το σεμινάριο «Ανάπτυξη μίας κοινωνικής επιχείρησης», εντάσσεται σε μια σειρά σεμιναρίων που διοργανώνουν η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης και το Ίδρυμα Χαίνριχ Μπελ Ελλάδας με στόχο να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας μέσα από την δημιουργία βιώσιμων συνεταιριστικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Σε αυτό το στόχο αποσκοπεί και ο Οδηγός Δημουργίας Κοινωνικών Επιχείρησεων της οικονομολόγου Σοφίας Αδάμ, ο οποίος εκδόθηκε πρόσφατα.
Το τριήμερο σεμινάριο «Ανάπτυξη μίας κοινωνικής επιχείρησης» απευθύνεται σε άτομα που έχουν ήδη συγκροτήσει μια κοινωνική επιχείρηση και χρειάζονται υποστήριξη στη λειτουργία της, καθώς η θνησιμότητα ορισμένων παραδειγμάτων δείχνει τη σημασία της διαρκούς εγρήγορσης για την αντιμετώπιση πρακτικών θεμάτων. Με το πέρας του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα έχουν αποσαφηνίσει σημαντικά πρακτικά θέματα, και θα έχουν αναπτύξει περαιτέρω τις οργανωτικές τους δεξιότητες για να ανταποκριθούν στη λειτουργία μίας κοινωνικής επιχείρησης.
Το πρόγραμμα των σεμιναρίων έχει ως εξής:
Δευτέρα 8.12.2014, 5μμ-9μμ
  • Δυσκολίες/εντάσεις στη λειτουργία μιας ΚΟΙΝΣΕΠ
  • Διαχείριση ομάδας-οργάνωση συναντήσεων
  • Αλλαγές στη λειτουργία-τροποποίηση καταστατικού
Τρίτη 9.12.2014, 5μμ-9μμ
  • Ασφαλιστικές υποχρεώσεις εργαζομένων
  • Φορολογικές υποχρεώσεις-Ισολογισμός-απολογισμός
Τετάρτη 10.12.2014, 5μμ-9μμ
  • Οικονομική παρακολούθηση
  • (Κοινωνικό) marketing-προώθηση

Η συμμετοχή στο σεμινάριο απαιτεί την παρακολούθηση και των επτά θεματικών διάρκειας 12 ωρών από τα ίδια ή διαφορετικά μέλη του εγχειρήματος. Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι τη 1 Δεκεμβρίου στο ecologicalthess@gmail.com
Περισσότερες πληροφορίες:
 http://gr.boell.org/el/2014/11/05/seminaria-gia-koinsep-anaptyssontas-mia-koinoniki-epiheirisi
Υπεύθυνη: Ελεονώρα Ζώτου, Τηλ.: 2310222503

Δεν υπάρχουν σχόλια: