Μην το πετάς, είναι ακόμη χρήσιμο! Πρόσφερέ το !!!

Μην το πετάς, είναι ακόμη χρήσιμο! Πρόσφερέ το στην «Έλευσις»!

PosterΤον Μάρτιο ξεκίνησε στην Ελευσίνα τη δραστηριότητά της η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Έλευσις». Είναι η πρώτη Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση στη χώρα μας που έχει σαν βασικό στόχο την προώθηση και υλοποίηση της ιδέας της επαναχρησιμοποίησης, υπηρετώντας τον σκοπό της Κυκλικής Οικονομίας. H Κίνηση Πολιτών ΕCOELEUSIS υποστηρίζει την προσπάθεια αυτή έχοντας πλήρη επίγνωση των δυσκολιών του εγχειρήματος στην χώρα μας. Ιδιαίτερα στα πρώτα βήματά της η «Έλευσις» έχει ανάγκη την βοήθεια όλων μας. Η «Έλευσις» δημιουργήθηκε από ανέργους που εξειδικεύτηκαν σε πρόγραμμα κατάρτισης του Υπουργείου Εργασίας, το οποίο υλοποιήθηκε από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Θριάσιος» για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, βάσει του ν. 4019/2011 για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα. Στο παραπάνω πρόγραμμα συμμετείχε η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης και ο Δήμος Ελευσίνας. Ήδη εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο δύο συμβάσεις του Δήμου με την «Έλευσις» τις οποίες επικροτήσαμε.
Η «Έλευσις» δεν έχει καμία σχέση με τα συνήθη ψευδεπίγραφα κοινωνικών επιχειρήσεων όπως η αλήστου μνήμης «Τριπτόλεμος» που στήθηκε το 2013 από την Δημοτική Αρχή προκειμένου να αντιμετωπιστεί προσωρινά, ευκαιριακά και με πελατειακό τρόπο η υποστελέχωση των υπηρεσιών του Νομικού Προσώπου του Δήμου Ελευσίνας.
Επαναχρησιμοποίηση είναι η συλλογή αντικειμένων που δεν είναι πλέον χρήσιμα/επιθυμητά στον αρχικό τους κάτοχο. Η πώλησή τους σε άλλους χρήστες μπορεί να αποβεί πολλαπλά ωφέλιμη εφόσον γίνεται με οργανωμένο τρόπο, με διαφανείς και περιβαλλοντικά σωστές διαδικασίες, και με πρωταρχικό στόχο την προώθηση κοινωνικών αξιών και όχι του ατομικού ή εταιρικού κέρδους.
Είναι σημαντικά τα Περιβαλλοντικά και κοινωνικά οφέλη της επαναχρησιμοποίησης:
– Μείωση του όγκου και του κόστους διαχείρισης των απορριμμάτων.
– Μείωση των κινδύνων από την ανεξέλεγκτη απόρριψη επικίνδυνων υλικών στο περιβάλλον.
– Δημιουργία νέων βιώσιμων θέσεων εργασίας.
– Εξοικονόμηση πρώτων υλών και ενέργειας – μείωση εκπομπών CO2.
– Ευαισθητοποίηση των πολιτών στα θέματα προστασίας περιβάλλοντος.
– Προώθηση της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας.
– Προσφορά προϊόντων σε χαμηλή τιμή.
Αξίζει να συμβάλλουμε ενεργά στην προσπάθεια της «Έλευσις» χαρίζοντας αντικείμενα που δε χρησιμοποιούμε πια, εφόσον είναι σε καλή λειτουργική κατάσταση ή απαιτούν μικρές επισκευές:
– Είδη οικιακής χρήσης
– Ηλεκτρικές συσκευές παντός τύπου
– Ηλεκτρονικοί υπολογιστές και περιφερειακά, laptop, tablet και τηλέφωνα
– Ρούχα, υφάσματα, λευκά είδη παπούτσια και αξεσουάρ, αθλητικά είδη
– Βιβλία, περιοδικά, έντυπα, παιχνίδια, CD, DVD, δίσκους, γραφική ύλη, είδη γραφείου και σχολικά είδη
– Έργα τέχνης, φωτιστικά, αντίκες και είδη διακόσμησης
– Εργαλεία κήπου και βεράντας, είδη και έπιπλα μπάνιου, ποδήλατα
– Έπιπλα διάφορα και είδη αυτοκινήτου.
Τα αντικείμενα αυτά, αφού ελεγχθούν, θα διατίθενται σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές στο κατάστημα της «Έλευσις», Κοντούλη 77, Ελευσίνα.
Logo_ElefsisΓια οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση ή για την μεταφορά ογκωδών καλέστε στο τηλέφωνο 210-5561060.
Ιστότοπος: http://www.elefsis.com.gr
Εmail: info@elefsis.com.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: